Ameliyatsız Fıtık Tedavi YöntemleriHacamat

Hacamat ile Fıtık Tedavi olur mu?

5000 yıl öncesine dayanan bir çeşit akupunktur yöntemi olan hacamat, derinin bir neşter yardımıyla çizilip ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Geleneksel olarak ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır.

Hacamat hangi bölgelere uygulanır?

Hacamat tedavisi yaygın olarak sırt bölgesinden yapılmaktadır ama burada kişinin şikayeti ve isteği doğrultusunda baş, karın gibi diğer bölgelerden de yapılabilmektedir. Vücutta bulunan akupunktur noktaları hacamat tedavisinin yapılabileceği noktalardır.

Hacamat ve fıtık tedavisi

Hacamat bilindiği  üzere birçok hastalığa şifası olmaktadır. Ve bunlardan biri de fıtık ağrılarıdır. Ancak hacamat fıtık tedavisinde direk değil destekleyici bir yöntemdir. Fıtıklaşan disk traksiyon, manipülasyon ve diğer tekniklerle tedavi edildikten sonra hastanın ağrı durumuna göre ağrı bölgesine uygulanan hacamat oradaki kirli kanın temizlenmesi ve kan dolaşımının düzene sokulması, ağrılarının kısa sürede azalmasına yardımcı olacaktır.

Fıtık olan bölgeden Hacamat olurken dikkat edin!

Öncelikle Hacamatın olumlu etkilerini artırmak için, bu tedavi şeklini uzman vasfı ile hizmete sunan kişilerden yardım almak gerekir. Aksi halde hacamatın faydaları yerine zararları ile baş etmek durumunda kalabiliriz.

Hacamat tek başına bel fıtığı yada boyun fıtığını tedavi edemez aksine fıtığa zarar verme olasılığı daha yüksektir. Hacamat esnasında kupaların fıtığın tam üzerine yapılıp aşırı çekilmesi durumunda taşan diski daha da dışarı çekme ihtimali vardır. Bu sebepten Hacamatın fıtık tedavisindeki yeri; tedavi bittikten sonra o bölgedeki dokunun iyileşmesi sürecinin hızlanmasında kullanılmasıyla sınırlı olmalıdır..!

“Zira Fıtık omurlar arasından diskin taşmasıyla oluşur. Kupa ve kan alımıyla disk eski yerine gelmez yada taşma azalmaz”

Hacamat yaptırılırken dikkat edilmesi gerekenler

  • Hacamat aç karna yaptırılır.
  • Hacamat özellikle boyna, kafa arkasına ve kulak arkası bölgelerine sık sık hacamat yapılmaz.Çünkü bu, gözlerin zayıflamasına sebep olabilir.
  • Kadınlara adet günlerinde hacamat yapılmaz. Çünkü hacamat adet kanamasını durdurabilir, bu da rahimde tıkanıklığa sebep olabilir.
  • Hacamattan sonra 1-2 saat uyunmaz ve yemek yenmez.
  • Hacamat ense çukurundan ve bıngıldaktan yapılmaz. Bu iki bölgeden yapılan hacamat unutkanlığa ve deliliğe sebep olabilir.
  • Hacamat yanıkların, benlerin, egzama, yara ve varislerin üzerine yapılmaz.
  • Diyaliz ve hemofili hastaları ile evvelce organ nakli geçirmiş kimselere hekim gözetiminde yapılmalıdır.
  • Eski katarakt hastaları ile gözünden veya beyninden evvelce ameliyat geçirmiş kimselerin, özel durumlar hariç, kafa arkasına, kulak arkasına ve boynuna yapılmamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu